Alternativa behandlingar mot sjukdomar

Många av oss lider av diverse sjukdomar och får medicin som ska underlätta. Idag är det dock ganska vanligt med alternativa behandlingar mot sjukdomar. Alternativa behandlingar kan oftast inte göra människor helt friska, men i många fall kan man åtminstone trappa ner på den receptbelagda medicinen. En av alla alternativa behandlingar är Osteopati. Grundtanken bakom osteopati är att hela kroppen är integrerad med sig själv. Den jobbar tillsammans med sig själv alltså. Osteopater arbetar med sina händer och känner igenom patientens kropp för att ta reda på vart det finns obalanser. Både barn, vuxna och äldre kan få hjälp av osteopati. Många som har rygg- eller nacksmärtor, ischias, migrän eller idrottsskador kan få bra hjälp genom denna alternativa behandling.

Andra alternativa behandlingar är zonterapi och medicinsk biomagnetism. Zonterapi är en urgammal behandling som kommer från det gamla Egypten. Zonterapi går ut på att kroppen är uppdelad i olika zoner. Under fötterna finns det mängder av olika punkter som är knutna till olika delar i kroppen, exempelvis huvudet, lungorna, ischias eller solar plexus. När zonterapeuten trycker och går igenom olika punkter på fötterna kan det göra ont. Då ser terapeuten vart problemet ligger och kan bota det genom att trycka och klämma på olika sätt. Ofta gör behandlingen ont men efteråt brukar det kännas skönt och avslappnande.

Bli frisk med alternativa behandlingar

Många lider av en obalans i kroppen. Det kan handla om psoriasis, herpes, infektioner och underlivsbesvär. Med medicinsk biomagnetism kan du få bukt på dessa besvär. Medicinsk biomagnetism går ut på att återställa kroppens naturliga pH-värde. Om pH-värdet i kroppen är för surt eller för basiskt kan vi få olika virus, parasiter och svampinfektioner. Genom alternativa behandlingar som medicinsk biomagnetism kan kroppen bli frisk igen. I medicinsk biomagnetism används magneter. För att hitta bra alternativa behandlingar till just dina besvär är det lättast att googla. Det finns mängder av behandlingar som är helt ofarliga och som inte ger några biverkningar. Det är dock svårt bland alternativa behandlingar veta vad som fungerar, så rådfråga alltid din doktor!

Behandlingar som zonterapi kan kombineras med läkemedel